Burdur’un neyi meşhur gezilecek?
Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…
Salda Gölü’ne ne zaman gidilir?
Sezon mayısta başlar ve eylül sonuna kadar sürer. Sıcak bahar ayları ve yaz sonu, şapka ve şemsiye dahil olmak üzere Salda Gölü kıyısında vakit geçirmek için daha uygun bir atmosfer sunar.
Salda Gölüne kışın gidilir mi?
Kayalık arazi ve küçük alüvyonlu ovalarla çevrili Salda Gölü’nün kapalı bir havzası vardır. Beyaz kumu ve turkuaz sularıyla Türkiye’nin Maldivleri olarak da adlandırılır. Kışın donabilir, ancak yazın oldukça serindir, bölgedeki serin dağ iklimine rağmen yüzmek için idealdir.
Burdur nasıl bir şehirdir?
Burdur, binlerce yıllık tarihi, el değmemiş doğal güzellikleri ve renkli kültürü ve doğasıyla Anadolu’nun büyüleyici bir şehridir. Batı Akdeniz’de bulunan Burdur, Teke bölgesinin kültürel başkenti ve göller, güller ve kalpler diyarı olarak kabul edilir.
Burdur’un en güzel ilçesi hangisi?
Burdur’un en güzel ilçesi hangisidir? Burdur’un en güzel ilçesi olan Yeşilova, Salda Gölü’nün burada bulunması nedeniyle şehrin en turistik noktasıdır.
Burdur’un hangi yemeği meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.
Salda Gölü giriş ücreti ne kadar?
Salda Gölü’ne giriş ücreti 2024 yılından itibaren otomobil için 60 TL, motosiklet için 40 TL, minibüs için 120 TL, midibüs için 300 TL, otobüs için 600 TL ve yaya girişleri için kişi başı 20 TL olacak.
Burdur Salda Gölü yüzülür mü?
Salda Gölü’nde yüzebilir misiniz? Salda Gölü’nde kamp alanı gibi 2 plaj bulunmaktadır. Bunlar: Yeşilova Halk Plajı ve Salda Orman Plajı’dır. Bu iki plaj yüzmek için en iyisidir.
Salda Gölü Burdur’a kaç km?
8 kmSalda Gölü / Uzunluk
Salda Gölü ziyarete kapalı mı?
Salda Gölü turizme kapatıldı!
Salda Gölü’ne arabayla gidilir mi?
Burdur-Salda Gölü arası mesafe yaklaşık 60 km’dir. Burdur’dan Salda Gölü’ne özel araçlarıyla gitmek isteyenler; Burdur-Hacılar-Yeşilova istikametine devam etmelidir. Hacılar-Yeşilova arasında yaklaşık 30 km’lik yol yapım çalışmaları devam etmektedir.
Salda Gölü İçine Çekiyor mu?
“Göl sizi içine çekiyor! “Gölün ortasında bir girdap var!” Bu tür ifadeler batıl inançtan başka bir şey değildir. Kısacası; Salda Gölü’nde gölde veya denizde boğulma riski daha fazla değildir. Size ayrılmış plajlarda gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz.
Burdur kışın soğuk mu?
İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.
Burdur neyle meşhur?
Burdur, keçinin başkenti olarak ünlenmiştir ve merkezinde birçok yerde keçi heykelleri bulunmaktadır. Burdur keçileri halk danslarına ve türkülere konu olmuştur. Teke bölgesi olarak da bilinen Burdur, tarihten gelen geleneksel değerlerini koruyan bir şehirdir.
Burdur hangi ilden ayrıldı?
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.
Burdur neyi ile ünlü?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemekler: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, çekme et, kömbe, Burdur muhallebi, ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli tekstiller ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur’da en çok ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.
Burdur’un hangi hayvanı meşhur?
Burdur sırtlan avcılığı insanlık tarihinde başlamıştır ve maalesef günümüzde de devam etmektedir, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvan nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan ırklarından biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.