İçeriğe geç

İRan Gezmek Için Güvenli Mi

İran’a tatile gidilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin umuma mahsus (bordo), diplomatik (siyah ve kırmızı), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri İran’a turizm amaçlı seyahat edebilirler. Vatandaşlar 180 gün içinde en fazla 90 gün süreyle vizesiz giriş yapabilirler.

İran’da başı açık gezmek yasak mı?

İran’da kadınların bol giysiler giymeleri ve genellikle başörtüsü takmaları zorunludur.

Türk vatandaşları İran’a gidebilir mi?

İran’a seyahat edecek Türk vatandaşlarının dikkatine / Cum. Dışişleri Bakanlığı’na ait umuma mahsus, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

İran’a giriş çıkış var mı?

Türkiye ile İran arasındaki vize durumu nedir? Türk vatandaşları İran’a her girişlerinde 90 gün turist olarak kalabilirler. 90 günü aşarlarsa para cezası ödemeli ve polis yetkililerinden çıkış vizesi başvurusunda bulunmalıdırlar. İran vatandaşları 180 günlük bir süre içinde Türkiye’de 90 gün kalabilirler.

İran ne zaman gezilmeli?

İran’ı ziyaret etmek için en iyi zaman ilkbahar aylarıdır (Nisan-Mayıs veya Eylül-Ekim). Hazar Denizi kıyıları yaz aylarında çok sıcak olduğundan, yaz aylarında bu bölgelere seyahat etmek zordur, ancak ülkenin dağlık bölgeleri serindir ve yaz seyahatleri için uygundur.

İranda turistler kapanmak zorunda mı?

İranlı din adamı, ülkeyi ziyaret eden turistler için başörtüsünün zorunlu olmaması gerektiğini belirtti. Geruyan, turistlerin başörtüsü takma zorunluluğunun Şeriat ve Fıkıh açısından dinin bir parçası olmadığını açıklayarak, “Turistler isterlerse başörtüsü takabilirler. Dini bir zorunluluk yoktur” dedi.

İranda pantolon giyilir mi?

Erkeklerin de mütevazı giyinmeleri beklenir. İran giyim kurallarına göre, erkekler şort veya kolsuz gömlek giymekten kaçınmalıdır. Omuzları örten gömlekler ve rahat pantolonlar veya uzun pantolonlar genellikle kabul edilebilir. Herhangi bir renk giyilebilir.

İran’a giderken hangi para birimi ile gidilmeli?

– İran’da banka veya kredi kartları yalnızca büyük alışveriş merkezlerinde ve mağazalarda kullanılır, bu nedenle ülke içinde seyahat ederken yanınızda her zaman biraz nakit taşımalısınız. Ülkenin resmi para birimi riyaldir, ancak yerel halk genellikle 10 riyal değerinde olan toman’ı tercih eder.

İran’da 1 dolara ne alınır?

Örneğin, 2006’da bir dolar 750 gram yoğurt satın alabilirken, 2018’de iki buçuk kilogram yoğurt satın alınabiliyor. Projeyi tam ekranda görüntüle. İranlı ailelerin sofralarına koymadıkları ekmek fiyatlarında son 12 yılda dolar bazında karşılaştırıldığında büyük farklar yok.

Türk ehliyeti İran’da geçerli mi?

Anlaşmaya ulaşmak için buraya tıklayın. Girişte T.C. Sürücü belgesi 6 ay kullanılabilir, İran sürücü belgesi almak sorun değildir, ancak sürücü belgesinin her yıl yenilenmesi gerekir.

İran’a giden İsraile gidebilir mi?

İsrail vizesi veya pasaportunda İsrail giriş/çıkış damgası olan hiç kimse İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giremez. İsrail’e vize başvurusunda bulunan herkes, talep üzerine İsrail vizesini pasaportundan ayrı bir kağıda yazdırabilir.

Türkler İran’dan ev alabilir mi?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun 35. maddesine göre yabancılar, yasal sınırlamalara uymaları halinde Türkiye’de konut satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almak için Türkiye’de ikamet iznine ihtiyaçları yoktur.

İran’a araba ile gidilir mi?

İran’a girmek için kendi aracınız için gümrük belgelerine ihtiyacınız var. Bunlara “Carnet de Passage” veya kısaca CdP denir ve aracın güncel değerinin yaklaşık yarısını yatırmanız gerekir. Bunu TCS, İsviçreli ADAC ile yaptık. Ayrıca, ihtiyacınız olan her yıl için CdP için bir ücret ödersiniz.

İran’a otobüsle gidilir mi?

Türkiye’deki diğer şehirler ile Tahran (İran) arasında en sık sefer yapan otobüs şirketleri Metro Turizm ve Golden Turizm’dir. En sık sefer İstanbul Avrupa ile Tahran (İran) arasındadır. Metro Turizm ve Golden Turizm bu rotada en çok sefer düzenleyen otobüs şirketleridir.

İran triptik istiyor mu?

İran’a girmek için karneye (triptik) ihtiyacınız var. Turnig’den alınmıştır. Bu Türkiye ile ilgili bir durum değildir.

İran’da gece hayatı var mı?

Gece Hayatı / Bar / Eğlence Ülkenin başkentinde alkol tüketiminin yasak olduğu şehirde, kurallara uyan vatandaşlar gecelerini kafelerde, dondurmacılarda, tiyatro salonlarında veya canlı müzik dinleyebilecekleri yerlerde geçiriyor.

İran’a giden İsraile gidebilir mi?

İsrail vizesi veya pasaportunda İsrail giriş/çıkış damgası olan hiç kimse İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giremez. İsrail’e vize başvurusunda bulunan herkes, talep üzerine İsrail vizesini pasaportundan ayrı bir kağıda yazdırabilir.

Türkler İranda ev alabilir mi?

İran’da yabancı kişilerin mülk satın alması ve kiralaması yasaktır. Yabancı şirketlerin mülk satın alması sorun değildir. Zaman zaman, küçük de olsa tapu kayıtlarında sorunlar ortaya çıkabilir.

İranda erkekler şort giyebilir mi?

Erkekler İçin Giyim Kuralları Erkeklerin de mütevazı giyinmeleri beklenir. İran giyim kurallarına göre, erkekler şort veya kolsuz gömlek giymekten kaçınmalıdır. Omuzları örten gömlekler ve rahat pantolonlar veya uzun pantolonlar genellikle kabul edilebilir. Herhangi bir renk giyilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir