İçeriğe geç

Ahmetli Belediyesi Nereye Bağlı

Ahmetli nereye bağlıdır?

Manisa iline bağlı Turgutlu ilçesi; doğusunda Ahmetli, güneyinde Ödemiş ve Bayındır, kuzeyinde Akhisar, batısında İzmir ve Manisa illeri ile komşu olup, ilçe merkezinin güneyinden E-23 (İzmir-Ankara) karayolu, kuzeyinden ise İzmir-Uşak – Afyon demiryolu geçmektedir.

Manisa Ahmetli ne zaman ilçe oldu?

Ahmetli, 19 Haziran 1987 tarih ve 3392 sayılı “103 İlçenin Kurulmasına Dair Kanun” ile ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Manisa Ahmetli kaç dönüm?

Ahmetli, Türkiye’nin Manisa ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 227 km2’dir ve nüfusu 16.963’tür (2022). Kasaba, Gediz Nehri yakınında 90 m (295 ft) rakımda yer almaktadır. Ahmetli, Türkiye’nin Manisa ilinin bir ilçesi ve belediyesidir. Alanı 227 km2’dir ve nüfusu 16.963’tür (2022).

Manisa’nın merkez ilçesi neresi?

Manisa’nın 17 ilçesi bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Şehzadeler. Yunusemre.

Manisa Yunusemre hangi ilçeye bağlıdır?

İdari Yapı İlçe, 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Manisa merkez ilçesinin iki ilçeye bölünmesiyle oluşturulmuştur.

Manisa’nın en büyük ilçesi hangisidir?

Manisa’nın ilçelerinin nüfusu ve yüzölçümü kaçtır? Manisa’nın toplam nüfusu 1.456.626’dır. Nüfusu en fazla olan ilçe Yunusemre ilçesidir.

Akhisar nereye bağlıdır?

Manisa’ya 52 km., kuzeyinde bulunan Akhisar ilçesi, İzmir il merkezine (Konak) 90 km, Balıkesir iline ise 86 km. uzaklıktadır.

Manisa hangi ile bağlıdır?

Manisa, kıyısı olmayan ancak kıyıya en yakın olan Batı Anadolu ilidir. 27 08′ ve 29 05′ doğu boylamları ile 38 04′ ve 39 58′ kuzey enlemleri arasında yer alır. Doğuda Uşak ve Kütahya, batıda İzmir, kuzeyde Balıkesir, güneyde Aydın ve güneydoğuda Denizli ile çevrilidir. Alan 13.

Akhisar kaç dönüm?

1645 km2’lik yüzölçümüyle Manisa ilinin en büyük ilçesidir.

Manisa tarımda kaçıncı sırada?

Kent nüfusunun neredeyse tamamı tarım ve ormancılıkla uğraşmaktadır. Türkiye’de en çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin yetiştirilen il Manisa’dır. Tarımda lider olan Manisa, aynı zamanda kehribar renkli çekirdeksiz üzümleriyle de dünya çapında bilinmektedir. Manisa topraklarının %91’i.

Turgutlu kaç dönüm?

Turgutlu, Şehir (Cassaba veya Casaba) olarak da bilinir, Türkiye’nin Manisa ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 549 km2’dir ve nüfusu 175.401’dir (2022). Rakımı 68 m’dir (223 ft). Turgutlu, Şehir (Cassaba veya Casaba) olarak da bilinir, Türkiye’nin Manisa ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 549 km2’dir ve nüfusu 175’tir.

Manisa Ahmetli neyi meşhur?

İlçenin tarihi 6. yüzyıla kadar uzanıyor ve oldukça zengin. Lidya mezar höyüklerinin bugün bile görülebildiği Ahmetli’deki turistik yerler arasında etkileyici güzelliğiyle Ahmetli Deresi öne çıkıyor.

Manisa mı daha büyük İzmir mi?

Toplam nüfus bakımından İzmir’den sonra ikinci sıradadır. Yüzölçümü bakımından ise Ege Bölgesi’nin en büyük ilidir.

Manisa Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

Manisa ili 13.096 km2’lik yüzölçümü ile ülkemizin en büyük illeri arasında yer almaktadır (17.sıra).

Manisa’nın hangi ilçesi İzmir’e yakın?

Kula ilçesinin gelişmesindeki en büyük etkenlerden biri ulaşım ağı içerisinde yer alması ve Ege Bölgesi’nin en büyük iki ili olan İzmir ve Manisa’ya yakın olmasıdır.

Kula ilçesi nereye bağlıdır?

Konum. Kula ilçesi, Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu bölümünde, Manisa ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Manisa ilinin doğusunda yer almakta olup, 981 kilometrekarelik alanıyla ilin en büyük ilçelerinden biridir. Deniz seviyesinden yüksekliği 720 metredir.

Soma nerede nereye bağlıdır?

Soma, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde Manisa ilinin ilçelerinden biridir. Soma, Yunt Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır.

Manisa’nın en gelişmiş ilçesi hangisidir?

Manisa’nın Selendi ilçesi 973 ilçe arasında 659. sırada yer aldı. Buna göre Yunusemre 1.581 değerle Manisa’nın en gelişmiş ilçesi oldu. Yunusemre Türkiye’nin en gelişmiş 68. ilçesi oldu. Salihli Manisa’nın üçüncü en gelişmiş ilçesi ve 0.616 değerle Türkiye’nin 197. ilçesi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir